Officiellt: Sandell till Telekom Veszprém

Lukas Sandell. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det har ryktats om att Lukas Sandell ska bli lagkamrat med Niclas Ekberg i THW Kiel, men så blir inte fallet. Aalborg Håndbold meddelar nu att svensken byter danska storklubben mot ett annat stjärnspäckat lag till 2023 – Telekom Veszprém.

I början av juni skrev Handbollskanalen om ett rykte som pekade på att Lukas Sandell skulle ansluta till Kiel inför säsongen 2023, men istället väljer svensken en annan storklubb. Från och med säsong 2023/2024 kommer Sandell vara en del av det ungerska laget Telekom Veszprém. Ett klubbyte som innebär att han blir lagkamrat med Andreas Nilsson.

– Det har definitivt varit ett svårt val. Jag är verkligen glad över att vara här i Aalborg och de första två åren har varit framgångsrika både på och utanför planen. Möjligheten att prova mig fram i en annan liga har tilltalat mig, vilket gör att jag tar språnget vidare om ett år, säger Sandell till Aalborgs hemsida.

Kontraktet med Telekom Veszprém är skrivet på två år, med chans till förlängning. Från Aalborgs sida hade man gärna behållit Sandell ytterligare några säsonger – vilket är fullt förståeligt med tanke på senaste säsongernas utveckling.

– Vi är verkligen ledsna över att behöva säga hejdå till Lukas. Vi har gjort allt för att behålla honom, men vi måste konstatera att han har valt att söka nya utmaningar, säger direktör Jan Larsen till Aalborgs hemsida.

Sandell, som kom till klubben 2020, är dock redo inför ytterligare en säsong i Danmark innan flytten sker. Aalborg startar den nya säsongen tisdagen den 23 augusti hemma mot GOG.

– Först väntar en spännande ny säsong på vår fantastiska hemmaplan som jag verkligen ser fram emot. Jag är definitivt inte färdig med att vinna titlar med Aalborg Handball, avslutar Sandell.

Telekom Veszprém slutade tvåa i den ungerska ligan föregående säsong, och blev fyra i Champions League.