Officiellt: Jurecki får toppjobb i Kielce

Michal Jurecki. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

För ett par veckor sedan avslutade Michal Jurecki spelakarriären. Nu står det klart att polacken är klar som ny sportchef i Kielce, en klubb som han representerade under den aktiva karriären.

Michal Jurecki är en av Polens främsta moderna handbollsspelare. Förutom en gedigen landslagskarriär har det även blivit spel i så väl den inhemska, som den tyska ligan.

Men under säsongsupptakten menade den tidigare niometersspelaren att han valde att avsluta den aktiva karriären. Men redan nu har han gjort klart med ett nytt jobb och det blir ett kärt återseende.

Jurecki är nämligen blivande sportchef i Kielce, som han representerade under totalt tio säsongen.

– Min karriär har alltid varit väldigt händelserik och det är inte annorlunda nu. Jag har precis avslutat min karriär och börjar nu på ett nytt jobb, sådan är handbollen. Jag kommer inte hit för att dricka kaffe. Jag vet att det finns mycket arbete och jag vill göra det, sa Jurecki på en presskonferens.

Även tränaren Talant Dujshebaev, som själv basade över Jurecki under tiden i Kielce, ser fram emot samarbetet.

– Det kommer att vara ett bra samarbete. Jag tror att Michal Jurecki kommer att tillföra de framgångar han nådde som spelare till klubben i sin nya roll.