Ny storsatsning i Rumänien – Rapid Bukarest siktar högt

Paula Ungureanu. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det satsas rejält inom rumänsk handboll. CSM Bukarest, Baia Mare, Zalau och Craiova är bara några av klubbarna som har gjort det bra i Europa de senaste åren. Nu skriver rumänsk media att en ny satsning är här – nykomlingen Rapid Bukarest har lockat över stjärnmålvakten Paula Ungureanu från CSM.

Rapid Bukarest är nykomling i den rumänska ligan nästa säsong och enligt uppgifterna i rumänsk media är Ungureanu bara tänkt som den första värvningen i den här storsatsningen.

Ungureanu har gjort över 150 landskamper för Rumänien och sedan 2016 har 39-åringen representerat CSM Bukarest. Ungureanu har vunnit titlar i Rumänien och Kroatien och har dessutom en silvermedalj från Champions League på meritlistan.

– Det är en stor spelare med mycket erfarenhet. Hon kommer att vara en ledare som vi kommer att bygga laget kring, säger Bogdan Vasiliu från klubben till rumänsk media.

LÄNK: Lovitură de proporţii dată de Rapid Bucureşti la revenirea în Liga Naţională: Paula Ungureanu, primul transfer de gală în cadrul noului proiect!