Medvedi överlägsna i Supercupen – ”-Jag kan inte minnas att de någonsin varit såhär bra”

Dmitrij Kornev, Chekhovskie Medvedi Foto: Spartak Moskva

Igår kväll spelades säsongens första tävlingsmatch i Ryssland. Regerande mästarna Chekhovskie Medvedi och utmanarna Spartak Moskva gjorde upp i Supercupen, och det var ett överlägset Medvedi som fick lyfta bucklan.

Vladimir Maksimovs Medvedi har laddat upp med en framgångsrik träningsturnering i Frankrike och gick in på arenan med självförtroende.

Spartak Moskvas försäsong har varit kantad av problem med dåliga resultat och spelare som inte kunnat delta på grund av pappersarbete som inte blivit färdigt i tid. Dessa förutsättningar kom att spegla matchen.

Det brukar vara jämnt när de båda gör upp, men Medvedi satte full fart från början med ett aggressivt 5-1 bakåt och ett fullkomligt bombardemang framåt. Redan i halvtid hade man gått upp i 17:12, efter att Sergej Mark Kosorotov hade hängt dit 8 fullträffar.

I andra halvlek fortsatte Medvedi skära hål i det spartanska försvaret och ett tag var man uppe i en imponerande 12-målsledning. Spartak jobbade sig tillbaka till 5 måls skillnad men då skärpte magnifika Medvedi till sig och när 60:00 stod på jumbotronen var resultatet 35-25, Medvedis största seger över Spartak någonsin.

”-De har förbättrats avsevärt”

Det ryska handbollsförbundets ordförande Sergej Sjisjkarjov var så klart på plats och kommenterade Medvedis insats:

– De är väl förberedda för säsongen och saknar svaga punkter. De har förbättrats avsevärt sedan förra säsongen, 25-30%. Jag kan inte minnas att de någonsin varit såhär bra. Om de fortsätter på den här vägen är det inte orealistiskt att de tar sig vidare från gruppspelet i Champions League.

Det ser ut som att Chekhovskie Medvedi den här säsongen blir något att bita i, både för Spartak Moskva och för IFK Kristianstad som delar grupp med Maksimovs björnar.

Medvedi får nu ladda om batterierna, på söndag inleds ligaspelet med bortamatch mot Taganrog, coachade av förre Spartak-tränaren Vasilij Filippov.

Igor Levshin blåslagna, rödvita spartaner åker härnäst till Skåne och Baltiska hallen för att tampas med HK Malmö om en plats vidare till EHF-cupen. Avkast 16:30, söndag 1 september.