Målkalas för Anna Lagerquist i Rostov-Dons tionde raka

Anna Lagerquist, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

Det blev en oväntat jämn match när giganterna Rostov-Don tog emot Kuban från Krasnodar i det sydryska derbyt. Anna Lagerquist var på målhumör och gjorde 5 mål i matchen som slutade 36-33.

Efter helgens Champions League-seger mot danska Esbjerg väntade sig Rostov-Don kanske 2 enkla poäng mot ett haltande Kuban Krasnodar. Någon promenadseger blev det inte, Kuban hade till och med en 2-målsledning, men Rostov-Don är inte ett lag som viker ner sig.

I halvtid hade man en ledning med 17-15, och efter 60 minuter fastställdes slutresultatet 36-33. Hemmapubliken fick något av en målfest, och vi svenskar kan glädjas åt en stark uppvisning från Anna Lagerquist som gjorde 5 mål. Rostovs målvakt Viktoriya Kalinina bytte inför den här säsongen gulgrönt mot gulsvart och kom upp i 45% i räddningar mot sin förra klubb.

Dagens stora målskytt var däremot högerhänta högersexan Diana Golub som gjorde 8 mål för sitt Kuban. Hon befäste därmed sin plats som seriens bästa målskytt med sina 56 mål, eller 8,0 i snitt/match.

Resultatet innebär att Per Johansson och Rostov-Don fortsatt behåller sin plats överst i tabellen. Närmast väntar returmöte med Esbjerg i Champions League till helgen.

Rostov-Don – Kuban Krasnodar 36-33