Ligatvåan avskedar tränaren efter rivalmöte

Daniel Svensson, Hammarby. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Om man följer med i sportvärlden vet man att rivalmöten är viktiga. Följer man med i portugisisk sport vet man att rivalmöten är livsviktiga. Det har nu Zupo Equisoain fått erfara.

Målvaktsprofilen Daniel ”Svesse” Svenssons förra klubb – Sporting Lissabon – hade en liten chans att hänga på obesegrade Porto i toppen av den portugisiska högstaligan. För det krävdes en vinst. Det blev förlust, med 26-27, för hemmalaget och därmed växte avståndet till Porto från potentiellt två poäng till nästintill omöjliga sex poäng med fyra omgångar kvar att spela.

Efter matchen meddelade Sportings ledning som en konsekvens att man avskedar sin spanske tränare Zupo Equisoain, som kom från en sejour i Qatar 2015. Efter 22 omgångar har man samlat ihop 60 poäng med en väldigt bra trupp men det räcker alltså inte upp till oslagbara Portos 66 poäng. Med fyra omgångar kvar ser det ogörligt ut att hämta hem titeln, som var målet, och därmed får spanjoren lämna sin post.

– Vi önskar honom (Equisoain) största personliga och professionella lyckan, hälsar Sportingledningen efter beskedet.

Nu kommer istället klubbens Professor Hugo Canela och Professor Luis Cruz ta över Lissabonlaget – som endast har fyra poäng ner till det andra Lissabonlaget Benfica på tredjeplats.