Liga och slutspel i Tyskland, Danmark och Norge

Odinn Thor Rikhardsson i GOG-tröjan. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

GOG är klara för final i den danska ligan, detta efter dagens vinst mot Skjern. Samtidigt har Elverum tagit ett grepp om slutsegern i den norska ligan.

GOG vs. Skjern 34-29

Hemmalaget GOG tog ett tidigt grepp om matchen, och ledde ett tag med 14-7 i första halvlek. Särskilt mycket ljusare såg det inte ut för Skjern vid pausvilan (13-19). GOG fortsatte trumma på i andra halvlek, innan målskyttet gick i stå under några minuter. Skjern gick från åtta mål upp, till fyra. Men närmare än så kom aldrig gästerna. GOG är därmed klara för final i danska ligan, där Aalborg står för motståndet.

Svenska mål: O. Bergendahl (1), J. Tollbring (1), J Konradsson (1)

Arendal vs. Elverum 29-35

Elverum har nio raka segrar i norska ligan, och efter dagens vinst är laget endast en seger från ytterligare en titel.

Dagens match började intensivt, och redan efter fyra minuter fick Elverums Endre Langaas se det röda kortet. Langaas var dock inte ensam om att visas ut i matchen, utan även Kristian Rammel fick se delar av matchen från läktaren. Elverum verkar dock inte ha påverkats nämnvärt av det röda kortet, utan kunde trots det gå till halvtidsvila med 19-16. I andra halvlek fortsatte bortalaget ha grepp om matchen, och man kunde till slut jubla över 35-29.

I Arendal var det besvikna miner efter förlusten.

– När de vann i dag blir det svårt (att vinna finalen). När vi inte kan hänga med dem idag, då får vi det vi förtjänar, säger Magnus Søndenå till norska TV2.

Bergischer vs. Melsungen 24-31

Mittenlagen Bergischer och Melsungen är redan klara för fortsatt spel i Bundesliga nästa säsong, så dagens match kunde inte påverka utgången av tabellen. Favoriterna, Melsungen, visade varför man ligger före hemmalaget i tabellen när man framför allt fick fin ordning på försvarsspelet i första halvlek (14-9). Melsungen visade klass även i andra halvlek, där man ett tag ledde med nio bollar. Till slut skrevs slutresultatet till 31-24 till bortalaget.

Svenska mål: L. Arnesson (4), M. Darj (1)

HSG Wetzlar vs. Leipzig 24-27

Det blev jämnt och spännande när HSG tog emot åttondeplacerade Leipzig. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Leipzig med 30-26, och även idag var man det bättre laget. Leipzig vann första halvlek med 15-12, och kunde sedan behålla det avståndet även i andra halvlek (27-24).

Svenska mål: O. Forsell-Schefvert (4), E. Mellegård (2), A. Nyfjäll (1), O. Sunnefeldth (2)