Kielce körde över Plock i ”Holy War”

Talant Dujshebaev, tränare PGE VIVE Kielce. Foto: Bildbyrån

Den polska supermatchen mellan Vive Kielce och Wisla Plock brukar nästan alltid vara jämna historier. Så icke den här gången. Kielce vann med 29–20 och Plock inkasserade därmed största förlusten mot Kielce på 21 matcher.

”Holy War”, som matches kallas i Polen, brukar som sagt vara jämna, tajta och tuffa matcher. Men den här gången var hemmalaget Kielce helt enkelt för bra och vann med nio bollar. Så stor förlust har inte välcoachade Plock åkt på sedan den 31 oktober 2015 då Kielce vann med 32–22.

Varför vann Kielce? Mycket tack vare en fanatisk hemmapublik som direkt fick fart på sitt lag. 15–7 i paus handlade mycket om energi och ett otroligt bra försvars- och målvaktsspel, som det så ofta ser ut när ett lag rycker ifrån.

Den andra halvleken blev jämnare (Kielce vann med 14–13), men hemmalaget hade naturligtvis mer eller mindre säkrat segern redan under den första halvleken.

Resultatet innebär att lagen ligger exakt lika i tabellen med 57 poäng vardera. Det var därmed en oerhört viktig seger för Kielce i jakten på ligatiteln.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here