Jacob Nelson sköt upp Siena i topp i Italien

Jacob Nelson. Foto: Ego Handball Siena/ego-handball-it

Förre Lindesbergsspelaren Jacob Nelson hade en trevlig helg i Italien. Högernian gjorde nio mål när hans Ego Siena bortaslog bottenlaget Gaeta med 37-23. Segern innebär att Siena är enda obesegrade lag efter fem omgångar.

De senaste åtta åren i Italien har Fasano vunnit ligan tre gånger och Bozen fem gånger. Nu kanske det är dags för tronskifte. Jacob Nelson och hans Ego Siena har vunnit alla sina fem första matcher i år, dels den mot just Bozen.

I helgen kom den femte raka när Gaeta besegrades på bortaplan med 37-23. Jacob Nelson var Sienas näst bästa målskytt för kvällen med sina nio mål. Men 30-åringen överskuggades i målstatistiken av albanen Niko Kasa på tio mål.

Totalt har det blivit 25 mål för Nelson på säsongens fem första matcher. Med det ligger han på delad tiondeplats i skytteligan – som han vann förra säsongen med 169 mål i grundserien.

I nästa omgång har Siena hemmatch mot tidigare nämnda mästarlaget Fasano. Vinner man den matchen så har säsongen börjat synnerligen starkt för utmanarna. Matchen börjar klockan 18:00 på lördag 12 oktober.

LÄNK: Italienska skytteligan