Handbollslördag i Europa

Isabelle Gulldèn. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån.

Handbollsligorna rullar på ute i övriga Europa, och idag spelar bland annat damerna Champions League-semifinal. Dessutom går herrarnas Bundesliga in i slutskedet. 

Champions League semifinal

15:15 Györ vs. Team Esbjerg

18:00 Metz vs. Vipers Kristiansand

Det börjar dra ihop sig i damernas Champions League. I eftermiddag och kväll spelas semifinalerna mellan riktiga toppklubbar. Det kommer dessutom vara några svenskar igång i matcherna. I Vipers representeras Sverige av Evelina Eriksson och Isabelle Gulldén, medan Linn Blohm försvarar de blågula färgerna i Györ.

I norska Vipers är det en spänd men laddad stämning inför matchen.

– Jag ser fram emot att få uppleva inramningen kring matchen, och den enorma stämningen jag hoppas blir i hallen med så många åskådare. Jag hoppas naturligtvis också att vi som lag kan prestera på en nivå som gör att vi når den stora finalen, säger Vipers Tuva Høve till klubbens hemsida.

Bundesliga 

16:30 Bergischer vs. Melsungen 

18:30 HSG Wetzlar vs. Leipzig

Det är tre omgångar kvar av Bundesliga, så nu ska slutplaceringar börja delas ut. Bergischer, Melsungen och Leipzig befinner sig i liknande lägen. Alla tre lagen är placerade i mitten av tabellen, med för långt upp till Champions League respektive Europa League platser, men också tillräckligt högt upp för att slippa riskera nedflyttning. HSG Wetzlar ligger sexa med fyra poäng upp till femteplacerade Goppingen. Rent teoretiskt har laget fortfarande chans att ta över den sista Europa League-platsen, men då krävs det att Goppingen förlorar minst två av sina återstående matcher.

Rema 1000-ligaen final

20:15 Arendal vs. Elverum

Dags för omgång två av finalen i Rema 1000-ligaen, där Arendal tar emot Elverum. Elverum vann den första matchen med 32-28 och leder därmed finalen.

– Vi måste helt enkelt spela ännu bättre än vad vi gjorde i onsdags, men vi vet att vi har en högre nivå i oss, säger Magnus Søndenå till Arendals hemsida.

Danmark Handbollsligan slutspel – semifinal

16:00 GOG vs. Skjern

I den danska ligan står det 1-1 mellan GOG och Skjern i semifinalen av danska handbollsligan. Den första matchen slutade 33-23 till GOG, medan Sker kontrade med 30-27 i andra matchen. Idag ska det avgöras vilket av lagen som gör Aalborg sällskap i finalen.

– Vi känner varandra så väl att det blir marginalerna som avgör idag. Vi hittade lösningarna i onsdags, men idag väntar en helt ny strid. Det lag som får bäst kontroll på den defensiva biten och har högst räddningsprocent, de bokar finalplatsen, säger Robin Haug till Skjerns hemsida.