Fyra svenska poäng i Ryssland

Anna Lagerquist i aktion. Foto: Rostov-Don

Den ryska ligan fortsätter och idag spelades det fyra matcher runtom i landet. Som väntat blev det full poängskörd för Jacobsens CSKA och Lagerquists Rostov-Don. 

CSKA Mosvka åkte till Ufa för att göra upp med Alisa. Som väntat blev det en enkel seger för de gästande moskoviterna. Jan Leslies gäng satte full fart från början och matchen var mer eller mindre avgjord redan i pausvilan.

8-21 i halvtid kändes kanske väl bekvämt och CSKA släppte upp till 22-34. Målfarligast idag var 6-metaren Anastasiya Illarionova från CSKA med 5/5. Hennes kollega Sabina Jacobsen var dock inte uttagen till matchen.

Längre söderut fick Anna Lagerquist göra hemmadebut då Rostov-Don tog emot Stavropol. Ett Rostov-Don som vilar Anna Vyakhireva kan ändå ställa upp med ett 9-metersgäng som heter Zaadi, Frolova och Sen, en uppsättning som bör sätta skräck i de flesta.

De regerande mästarna släppte aldrig Stavropol nära och efter 19-14 i halvtid fortsatte man i samma stil och fastställde resultatet till 38-28. Lagerquist fick en del speltid men ingen nätkänning. Polina Kuznetsova och Yaroslava Frolova gjorde 7 mål vardera.

Den 2 september ryker de båda storklubbarna ihop för att avgöra Supercupen. Kan det bli CSKA Moskvas första trofé? Innan dess ska man ge sig på Kuban Krasnodar, vilket vi får tillfälle att återkomma till.

Övriga matcher:
Lada – Zvezda 21-22
AGU Adyif – Dinamo Sinara 25-22