Ekonomisk kris i Kielce – riskerar spelarflykt

Talant Dujshebaev. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Łomża Vive Kielce ser ut att mista sin huvudsponsor, Łomża-bryggeriet, och kan i så fall stå inför radikala förändringar. Enligt polska medier kommer klubbens öde att bestämmas under dagen och flera av spelarna – och tränaren Talant Dujshebaev – ryktas nu till andra klubbar.

VM-turneringen i Sverige och Polen vimlade av världsstjärnor som har Kielce som sin klubbadress. Bröderna Dujshebaev, Nedim Remili, Dylan Nahi och Andreas Wolff med flera. Men klubben ser nu ut att tappa sin huvudsponsor, Łomża-bryggeriet, som enligt polska uppgifter står för ungefär en tredjedel av klubbens budget.

Polska TVP Sport menar att konkurrerande klubbar nu står redo för att locka till sig Kielces stjärnor. Den ungerska storklubben Pick Szeged ska ha givit tränaren Talant Dujshebaev ett erbjudande om att ta över tränarposten i klubben och att ta med sina två söner Alex och Daniel – och dessutom den franska VM-spelaren Dylan Nahi.

Dessutom ska både Telekom Veszprem och THW Kiel vara intresserade av den tyska målvakten Andreas Wolff – av många ansedd som VM-turneringens bästa målvakt. Paris Saint-Germain uppges vilja värva tillbaka Nedim Remili, som enligt flera experter var hela VM:s MVP. Och Barcelona har kollat in Artsem Karalek.
I klubben spelar också den svenska vänsternian Elliot Stenmalm, som har haft en hel del problem med skador sedan ankomsen till den polska ligan. Dessutom tillhör Noa Zubac klubben, men är för tillfället utlånad till Gwardia Opole.

Det återstår alltså att se – kanske redan under kvällen – hur den anrika polska mästarklubben lyckas ta sig ur den här situationen.

Länk: Rywale chcą skorzystać na problemach finansowych Industrii Kielce. Gwiazdy z ofertami od potęg