EHF: Ryssland och Belarus fortsatt uteslutna

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Beslutet att Ryssland och Belarus inte får vara med i några tävlingar arrangerade av EHF har varit uppe och vänt i domstol. Det bekräftades förbundets ursprungliga beslut, enligt Handball-world.

Efter Rysslands invasion i Ukraina kom EHF:s exekutivkommitte´ fram till att stänga av Ryssland och Belarus, både på landslags- och klubbnivå från alla aktiviteter i förbundets regi.

Ryska Handbollförbundet och CSKA Moskva tog ärendet till EHF:s ”court of Handball” som nu upprätthåller det första beslutet.

”Panelen insåg att en avstängning av förbundets medlemskap kan innebära en betydande skada. När det vägs mot det allmänna intresset och den personliga integriteten hos alla parter som är involverade i EHF-aktiviteter, samtyckte EHF-domstolen för handboll att förbundets avstängning från alla EHF-aktiviteter var ett proportionerligt beslut ur handbollens helhetsbild”, skriver EHF på sin hemsida kring domen.

Ryssland och CSKA Moskva har fortfarande möjlighet att överklaga. EHF har även meddelat att säsongen 2022/23 genomförs utan de berörda lagen på startlinjen i EC-spelet.

Länk: Court of Handball der EHF: Handball-Teams aus Russland und Belarus bleiben suspendiert