Dibirov slutar i det ryska landslaget

Timur Dibirov. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

36-åriga Timur Dibirov har beslutat att sluta i det ryska landslaget efter 14 år. I en intervju med ryska Handballfast berättar han om beslutet och tankarna kring valet att fortsätta i Vardar.

Sedan 2006 har Timur Dibirov representerat det ryska landslaget i olika mästerskap. Under sin tid i landslaget blev det som bäst en sjätteplats i VM 2007. I en intervju med Handballfast berättar han att det behöver ske en förändring i det ryska landslaget.

– De behöver ske en förändring. Det kanske är dags att starta föryngringen lite tidigare nu, säger han till handballfast.

Han berättar även att dörren till landslaget inte är helt stängd ännu.

– Vid behov kommer jag alltid ställa upp för att hjälpa till.

I samma intervju berättar Dibirov om turbulensen som varit i Vardar på grund av ekonomiska svårigheter under de senaste månaderna. Det var oklart om det skulle bli en fortsättning i klubben för Dibirov. Men laget räddades från konkurs efter att den förre Vardar-presidenten Mihajlo Mihajlovski kom in och tog över ansvaret från Sergej Samsonenko. Då valde Dibirov, trots kontakt med både Montpellier och Meshkov Brest, att stanna i Vardar.

Nästa utmaning för det ryska landslaget blir EM-kvalet, där de får klara sig utan Dibirov. De ställs mot Tjeckien, Ukraina och Färöarna.