Derbyförlust blev droppen – mästartränaren får gå innan serien ens börjat

Andreas Nilsson mot Vojvodina. Foto: Melczer Zsolt, www.seha-liga.com

Serbiska mästarna Vojvodina har meddelat att man avslutar samarbetet med sin tränare Bosko Rudic. Derbyförlusten mot Röda Stjärnan blev droppen.

Ja, för serbiska Superligan har inte ens startat än, den startar i helgen. Ändå får den forne spelaren Bosko Rudic, som tog Vojvodina till ligaguld, cupguld och supercupguld förra säsongen, lämna sin post.

Anledningen är till stor del att laget är poänglöst efter de tre inledande matcherna i SEHA League. Och droppen som fick bägaren att rinna över var då Vojvodina misslyckades att ta hem Supercupen, som spelas mellan cupvinnaren och ligavinnaren, för femte året i rad. Vad som var ännu värre var att man förlorade mot värsta rivalen Röda Stjärnan med 24-25.

Klubben och Rudic gick efter matchen ut med avgångsbeskedet att man tillsammans kommit överens om att det behövdes lite ”chock terapi” för att tända igång spelarna, skriver Handball Planet.

Vojvodinas VD Darko Jevtic meddelar att klubben ska försöka lösa en ny tränare tills på fredag inför helgens ligapremiär. Han säger att de eventuellt tittar efter utländska tränare.