Dansk succétränare tar över FC Porto

Lars Walther

Den portugisiska toppklubben FC Porto blev mästare sex år i rad mellan 2009-2005. Men senaste två åren har man gått bet på titeln. Nu plockar man in danska succétränaren Lars Walther för att återta titeln.

ANNONS

FC Porto nöjer sig inte med annat än guldet. Det fick först Ljubomir Obradovic som vann sex raka titlar erfara när han fick lämna efter första misslyckandet. Obradovic ersattes sedan av Ricardo Costa som endast fick en säsong på sig innan det var hans tur att lämna över tränarsysslan.

Nu ligger ansvaret på Lars Walther att åter ta titeln till Porto. Att vinna inhemska titlar är något den danska succétränaren historiskt sätt varit väldigt duktig på. Han har nämligen lyckats bli mästare med tre olika lag i tre olika länder. Han blev mästare med Wisla Plock 2011, med HCM Baia Mare i den rumänska ligan 2015 och schweizisk mästare med Kadetten Schaffhaussen 2016.

Lars Walther ser fram emot möjligheten.
– Jag vill skapa stabilitet i truppen med tålamod och disciplin. Det är en ung trupp, så jag kommer arbeta mycket med individuell utveckling. På mitt besök i klubben stötte jag på mycket professionella människor som arbetar riktigt hårt för att få klubben i rätt riktning. Det var ett enkelt beslut att tacka ja till jobbet och jag ser fram emot att sätta igång i juli.

ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here