Chekhovskie Medvedi tvåa – för första gången någonsin

Spartak Moskva jublar. Foto: Spartak Moskva

Tidigare i veckan spelades den sista matchen i herrarnas ryska Superliga, och 8 lag går nu vidare till slutspel. Överst i tabellen hittar vi Spartak Moskva som har brutit en 17 säsonger lång dynasti och stulit förstaplatsen från Chekhovskie Medvedi. 

Efter 22 spelade omgångar var det alltså lillebror Spartak Moskva som knep förstaplatsen i tabellen. Chekhovskie Medvedi bildades inför säsongen 2002 av rester från CSKA Moskva, och har sedan dess varit den enväldige härskaren inom rysk handboll.

Legendariske tränaren Vladimir Maksimov har basat över både klubblaget och det ryska landslaget, och har mer eller mindre kunnat plocka in de spelare han behövde. Faktum är att Medvedi inte förlorade en enda match i den ryska ligan mellan 2005 och 2013, och man håller ett makalöst rekord på 172 segrar i rad.

Nu är det andra bullar i den ryska ligan. Spartak Moskva har satsat framgångsrikt och lyckades för första gången i Chekhovskie Medvedis historia peta ner dem från tronen. Men det var mycket jämnt, endast en poäng skiljde lagen åt. En tröst för Medvedi får bli att Spartak ännu inte har lyckats besegra dem.

Slutspelet inleds med kvartsfinaler den 4 maj, och då får Spartak göra upp med ett annat björngäng, nämligen Permskie Medvedi.

Kvartsfinaler Ryska Superligan
Spartak Moskva – Permskie Medvedi
Chekhovskie Medvedi – SGAU Saratov
St. Petersburg – Dinamo Astrakhan
SKIF Krasnodar – Dinamo Viktor

Länk till serietabellen finns här.