Chekhovs Björnar har vaknat

Vladimir Maksimov. Foto: Lennart Månsson, Bildbyrån

Guldprenumeranterna i den ryska Superligan för herrar, Chekhovskie Medvedi, fick en tuff start på säsongen men verkar ha vaknat till och toppar nu tabellen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Moskvalaget Chekhovskie Medvedi (Medvedi = Björnar) har fullkomligt dominerat rysk handboll de senaste åren och har lyckats roffa åt sig ligaguldet hela 17 gånger i rad. Den här säsongen såg det dock ut som att björnarna var kvar i idet när det vankades avkast i ryska Superligan. De två första matcherna förlorade man, om än knappt. 34-33 mot Dinamo Viktor och 25-23 mot SKIF.

– En gång är ingen gång, men två gånger är redan en vana. Dessa dåliga resultat tyder på att vi inte är redo för säsongen, reagerade tränaren Vladimir Maksimov efter den dåliga starten. Förlustsviten fortsatte med 3 raka nederlag i gruppspelet i Champions League.

Vad Maksimov sedan tog sig till vet ingen, men väck inte den björn som sover lyder ju ordspråket och när Medvedi tog emot Dinamo Astrakhan hemma i Moskva lyckades man vända den nedåtgående trenden med en seger med 27-19.

Sedan dess har man brummat på och plockat 4 poäng i Champions League, i helgen slog man HC Metalurg, och i Superligan verkar man ha hittat sin fornstora form. Eller vad sägs om 144 mål på 4 matcher? Detta gör att man efter 7 spelade matcher nu toppar tabellen. Men det är jämnt i toppen. På samma poäng hittar vi St Petersburg, SGAY-Saratov och den närmsta rivalen, lillebröderna i Spartak Moskva.

Spartak får nog ändå sägas ha viss fördel då de bara har spelat 5 matcher, alltså 2 matcher färre än Björnarna. Det ska i sammanhanget inte glömmas att när de båda lagen möttes i januari för att avgöra Ryska Supercupen var det Chekhovskie Medvedi som stod som segrare (22-21) när dammet hade lagt sig.

Ryska Superligan har nu ett par veckors uppehåll för Champions League-spel och landslagssamling. Jakten på det ryska guldet fortsätter igen i november, och vi ser fram emot att följa kampen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here