BOMB: Förre PSG-talangen stängs av 4 år för doping

Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt http://www.abmprojekt.com.pl/fotografia_sport.html
Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt http://www.abmprojekt.com.pl/fotografia_sport.html

Den 20-årige högernian Arthur Gardent har åkt dit för doping och stängs nu av i fyra år och sparkas från sin klubb RTV 1879 Basel.

ANNONS

Arthur Gardent såg länge ut att gå en ljus handbollskarriär till mötes. Son till förre landslagsspelaren Philippe Gardent har han handbollen i blodet och slipades i US Ivry innan han som junior skrev på för Paris SG. En tid ryktades det om en övergång till FC Barcelona men istället landade han i US St-Egrève i franska fjärdedivisionen.

I december 2016 åkte han på en knäskada som höll honom borta resten av säsongen men sommaren 2017 blev det ändå ett kontrakt med RTV 1879 Basel i andraligan i Schweiz. Han presenterades den 12 juli 2017 men entusiasmen blev kortvarig. Redan den 18 juli stoppades en leverans i tullen mellan Frankrike och Schweiz vilken ledde till att Gardent den 25 juli kallades till dopingkontroll.

Analysen visade att Gardent hade spår av den anaboliska metaboliten metadon som är dopingklassad, rapporterar handbollsförbundet i Schweiz. Den rättsliga processen startade i oktober och nu har alltså domen fallit. Fransmannen stängs av i 4 år från den 26 oktober 2017 och får betala 3000 franc i böter.

Hans nuvarande klubb RTV 1879 Basel meddelar också att de med omedelbar verkan bryter 2-årskontraktet med 20-åringen.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here