Bernadett Bodi vidare till Budaörs

Bernadett Bodi. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Efter totalt 13 säsonger stod det klart att Bernadett Bodi tappade sin plats i Györs stjärntrupp. Högersexan tar karriären vidare och blir stöttepelare hos Budaörs i andraligan.

Bodi höll högerflanken mellan 2001 och 2007 i Györ. Efter några års äventyr i andra klubbar, danska Randers HK och ungerska konkurrenter var 34-åring för ytterligare kantspring på hög nivå med de grönklädda.

Allt i allt kunde Bodi jubla för CL-titlar och sju ligaguld. I förhandlingarna inför 2020/21 blev det dock inget kontrakt och hon fick se sig om efter en ny klubb.

Valet föll alltså på Budaörs som gjorde fyra säsonger i högsta serien fram till 2019.

– Jag har kämpat på högsta nivå i sporten i Györ och är tacksam för de båda erorna som han tillbringat i laget. Men jag har också pendlat i många år och önskade att komma närmare min familj utan att behöva ge upp handbollen, säger Bodi till klubbens hemsida och tänker sig tre år i Budaörs.

– Målet är att avancera till in i NB I och det borde ske i år. Jag kommer iallafall att vara där för att att vara där för att hjälpa klubben, säger Bodi till klubbsajten.

Länk: Bódi Bernadett Budaörsön folytatja