Bekräftat: Idéhn och Mässing har skrivit på för Baia Mare

Mikaela Mässing och Filippa Idéhn. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det har ryktats om det en längre tid, men nu är det klart: Filippa Idéhn och Mikaela Mässing har skrivit på för storsatsande Baia Mare, det skriver den rumänska klubben på sin hemsida.

Under ett par månader har det ryktats om att Filippa Idéhn, Mikaela Mässing och Nathalie Hagman samtliga ska vara aktuella för att flytta till Baia Mare. Nu skriver den rumänska klubben på sin hemsida att Idéhn och Mässing är två av nyförvärven som har skrivit på, däremot finns inte Hagman med på listan över klara nyförvärv.

I klubben är Costică Buceschi huvudtränare och han har fått förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år, dessutom hämtas Ana Maria Tănasie, Larissa Fais Munhoz Araújo, Jovana Kovačević, Jelena Lavko, Asuka Fujita och Angela Cioca in.

Det blir alltså en till stora delar ny trupp i Baia Mare nästa säsong och de båda svenska stjärnorna som kommer dit gör det med väldigt olika säsonger bakom sig.

Idéhn flyttade inför förra säsongen till Silkeborg-Voel där hon under året varit en av den danska ligans bästa målvakter. Dessutom gjorde Idéhn ett riktigt fint mästerskap i Japan.

Mässing däremot hade en tuff förstasäsong som proffs och det blev inte mycket speltid
i Thüringer. Under VM visade dock Mässing vilken fin högstanivå hon har och kanske kan en större roll i Baia Mare vara precis vad vänsternian behöver.

LÄNK: Comunicat de presă