Ännu en Peric till Röda Stjärnan

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Målvaktsikonen Dejan Peric bidrar till återväxten i traditionsklubben Röda Stjärnan. Sonen Nikola Peric är mogen att ta steget från en klubb i närområdet till själva huvudstaden Belgrad, skriver Handball-world.

Peric är ett gediget namn i den serbiska handbollen sedan Dejan storhetstid kring millenieskiftet. Keepern utmärkte sig bland annat med två landslagsbrons och tog karriären till Barca, Veszprem och Celje.

Den familjära efterföljaren förtjänar att skapa sig ett eget namn, 19-årige Nikola har klarat av seniordebuten i Dinamo Pancevo och tillhör snart Röda Stjärnans trupp. Unge Peric har också nationella uppdrag och spelar till exempel mellan stolparna för U20-upplagan under EM i Portugal för närvarande.

– Vi är glada att Nikola nu är i Röda Stjärnan. Jag tycker att det är underbart, han är son till en av de bästa målvakterna genom tiderna, Stjärnan-legenden och vår vän, Dejan Peric. Han är en stor talang, vi tror på honom, men han har också mycket arbete framför sig.

– Han kommer att ha utrymme för förbättringar i sitt arbete med den framstående tränaren, Zeljko Hornjak, säger klubbdirektören Nenad Perunicic till klubbens hemsida.

Röda Stjärnan behöver samla kraft för att mäta sig med Serbiens nuvarande etta, RK Vojvodina. Dejan Peric jobbar för närvarande med målvaktsteamet i Füchse Berlin.

Länk: Familientradition: Roter Stern Belgrad verpflichtet Sohn von Torwartlegende Dejan Peric