Anna Lagerquist och Rostov-Don tog hem ryska cupen

Foto (arkiv): Rostov-Don

Anna Lagerquist fick en rivstart i Ryssland med Rostov-Don. Stjärnlaget stod för ett lysande finalspel i ryska cupen och tog hem titeln efter seger över CSKA Moskva.

Lagerquist hade få träningsdagar på plats i benen innan hon debuterade för Rostov-Don i semifinalen. Hennes försvarsförmågor kom till sin rätt i finalen mot CSKA Moskva, där Sabina Jacobsen ställde upp för motståndarlaget.

CSKA ledde med fyra bollar när Lagerquist kom in på planen, i paus hade marginalen krympt till plus ett för huvustadslaget. Det var jämnt ytterligare en kvart innan Rostov-Dons slutforcering gav resultat.

Bara två dagar innan ligapremiären, Rostov-Don möter Zvezda borta på lördag, jublade Lagerquist och lagkamrater stort och med gott självförtroende.

Mittsexan själv upplevde en härlig återgång till spel igen.

– Det är väldigt kul att få spela riktiga matcher igen, det har jag inte gjort sedan i mars. Det kändes lite segt i går men jag har bara tränat för fullt i några träningar så det gäller att inte bli för ivrig utan trappa upp på ett bra sätt, sade hon efteråt till SVT.

Rostov–Don–CSKA Moskva 29–26 (15–16)