Ambros Martin förlänger med Rostov-Don

Ambros Martin skriver autografer både på bollar och kontrakt. Foto: Rostov-Don

Sydryska Rostov-Don har gjort en imponerande säsong hittills och gått obesegrade fram i den inhemska ligan. Den spanske huvudtränaren Ambros Martin, som även är förbundskapten för Rumäniens damer, väljer nu att förlänga sitt kontrakt ytterligare ett år. 

15 matcher, 15 segrar. Stjärnor som Anna Vyakhireva, Lois Abbing och Viktoria Borshchenko. Och på bänken fyrfaldiga Champions League-vinnaren Ambros Martin. Rostov-Don ser starka ut.

I Champions League tog man sig igenom första rundan utan förlust, men i lördags fick Rostov se sig besegrade av franska Metz. Därtill klev Anna Vyakhireva av planen i andra halvlek med en skadad armbåge. Det återstår att se hur allvarligt det är.

I ett pressmeddelande på klubbens hemsida berättas nu att Ambros Martin har valt att skriva på för ytterligare ett år med klubben, och han berättar om hur han trivs i Rostov-Don, både som klubb och som stad:

– Jag gillar verkligen Ryssland och Rostov-Don. Ända sedan första dagen har spelare, ledare, fans och klubbens ledning tagit emot mig med värme. Rostov-Don är en stor, vacker stad som har allt.

Martin har som sagt vunnit Champions League fyra gånger tidigare, då med ungerska Györ. I år har han återigen siktet inställt på det åtråvärda guldet.

– Mitt huvudsakliga mål är att vinna Champions League för första gången i klubbens historia. Det kanske inte kommer ske under det första året, men tillsammans ska vi göra allt för att vinna. Men det är viktigt att alla förstår att det kommer krävas mycket hårt arbete.

Hur det går för Martin och hans gulsvarta ryskor får framtiden utvisa. Nästa Champions League-match spelas den 2:e februari, då Rostov-Don tar emot montenegrinska Buducnost hemma i Rostov-Don Palace of Sports.