Alexander Binderis klar för KRAS/Volendam

Den amerikanske landslagsmannen Alexander Binderis är klar för HV KRAS/Volendam i Nederländerna.

Ett sällsynt svenskt inslag i den nederländska herrligan får vi följa framöver. Det handlar om Alex Binderis som ritat på för HV KRAS/Volendam i Eredivisie.

Binderis är landslagsspelare för USA och det var via den vägen som kontakten dök upp i Nederländerna. De som läser alla artiklar på Handbollskanalen minns rapporteringen i april om att Mark Ortega tagit över damlaget i Volendam. Ortega som också varit assisterande förbundskapten för USA.

– Så kom jag i kontakt med Jan, säger Binderis till klubbens hemsida om relationen till sportchefen Jan Kes.

– Vi pratade om klubben och om jag var intresserad av att spela här. I mars skulle jag komma till Nederländerna för att träna några gånger, men på grund av coronakrisen avbröts det. Vi höll kontakten efteråt och jag pratade också med Hans van Dijk och andra människor från klubben. Samtalen gav en god känsla och jag bad också den amerikanska landstränaren om råd. Han tyckte också att KRAS/Volendam var ett bra steg för mig.

Sagt och gjort, nu är den förre Hammarby- och Tumba-spelaren på plats i fiskebyn Volendam i norra Nederländerna.

– Jag gick omedelbart i karantän när jag kom till Volendam. Jag måste sitta inne i en och en halv vecka nu, så klubben gav mig matchfilmer att studera. Jag måste ha tålamod innan jag kan träffa mina nya lagkamrater.

KRAS/Volendam har varit framgångsrika under 2000-talet med sju ligaguld, det senaste 2013. Utöver det även åtta cuptitlar och kvalspel till EHF-cupen 2016/17. Den med koll känner till Dani Baijens, numera i Lemgo, som spelade för klubben som junior. Målvakten Gerrie Eijlers var med i EM men har som Handbollskanalen rapporterat pensionerat sig.