55% i debuten för kinesiske målvakten i Kroatien

Quan Wang och Zhao Chen. Foto: MRK Zamet

I helgen debuterade de kinesiska landslagsspelarna Quan Wang och Zhao Chen för kroatiska RK Zamet. Det blev fin debut med vinst mot Metalac.

Förra veckan rapporterade Handbollskanalen om de två kinesiska landslagsspelarna som ritat på för en kroatisk ligaklubb. I helgen blev det debut för Quan Wang och Zhao Chen som spelar i RK Zamet.

Målvakten Quan Wang hyllas nu i kroatisk press efter matchen. Med 55% i räddningar och endast 8 insläppta mål bidrog han stort till vinsten med 20-18. Höll Wang oväntat hög nivå? Nu är inte nedre delen av kroatiska ligan superbra men lite överraskande ändå att en kinesisk lirare kan tillföra så mycket så snabbt.

Hans kollega Zhao Chen användes främst i försvaret men fick då och då tillfälle att sticka fram i anfall. I 24:e matchminuten gjorde han sitt första mål som belönades med stora applåder. Var det första målet av en kinesisk spelare i en europeisk liga?

Kineserna har landat i RK Zamet tack vare att Kina har en kroatisk förbundskapten i form av Nenad Zvonarek. Han är i sin tur god vän med Valter Matosevic, ni vet gamle stormålvakten som gjort 191 A-landskamper och spelat för Zagreb, Wetzlar, Portland San Antonio och FCK Håndbold. Matosevic har Zamet som moderklubb och har alltså hjälpt till att lotsa ”den kinesiska muren” som Chen och Wang nu kallas till Rijeka.

RK Zamet – MRK Metalac 20-18 (10-10)

RK Zamet
Vučko 2, Jeličić, M. Mozetić, J. Mozetić, Grgurević, Martinović 3, Njegovan 3, Kružić 1, Sorić, Načinović, Starčević 1, Majić 3, Golik 6 (4), Chen 1, Wang.

Metalac
Bumbak, Vukšić, Potnar, Beshiri 3, Puljić, Šunjić 2, Antolković, Rajić 2, Katinić, Bešlić 2, Sertić 7, Magdić 2, Gunjača, Heningman.