PLAY: Veszprém segrare i Eurotournoi efter rafflande final

Det blev en kamp mellan två storlag i årets upplaga av Eurotournoi, där MKB Veszprém KC drog det längsta strået i finalen mot Paris Saint-Germain HB. Slutsiffrorna blev 31-32 till Veszpréms favör och segern är ett kvitto på att giganten från Ungern verkligen blir något att räkna med i kommande Champions League-spel.

Eurotournoi är en årlig turnering som spelas i Strasbourg. Årets deltagande lag var Paris Saint-Germain HB (FRA), Chambéry Savoie HB (FRA), Montpellier AHB (FRA), MKB Veszprém KC (HUN), La Rioja (ESP) och Kadetten Schaffhausen (SUI).

Föga förvånande var det alltså turneringens två favoriter som ställdes mot varandra i finalen. Veszprém öppnade starkast och kunde gå till pausvila med en tremålsledning, 14-17. I andra halvlek försökte PSG äta upp försprånget och med fem minuter kvar av matchen blev PSG tilldömda en staff vid ställningen 31-32.

Kantvirtuosen Fahrudin Melić missade kvitteringschansen, men det visade sig att PSG skulle få ytterligare en kvitteringschans efter att nyförvärvet från THW Kiel, Aron Palmarsson, sköt stolpe ut för ungrarna. I det efterföljande anfallet tilldömdes PSG återigen straff. Fram klev Mikkel Hansen som tidigare under matchen redan missat en straff. Hansen plockade fram det gamla hederliga studsskotten som dessvärre, för fransmännen, gick över.

Svenske Andreas Nilsson gjorde tre mål på fyra avslut i finalen och segern var Veszpréms första Eurotuorni-seger på fyra försök.