Rekordmånga deltagare när Partille Cup firar 50 år

Partille Cup fyller i år 50 år.
Då kommer rekordmånga lag ställa upp i turneringen.

Hela 1 407 lag är anmälda till årets turnering.

I morgon, måndag, startar Partille Cup. Turneringen, som grundades 1970, avgörs i år för 50:e året i rad. Årets turnering kommer också att bli rekordstor. De 25 klasserna består av sammanlagt 1 407 lag.

– Vissa klasser har fantastiskt många lag med, till exempel Girls 15. Jag skulle vilja påstå att vinnaren i den klassen är världsmästare, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare för Partille Cup, till Göteborg Direkt.

Årets turnering avgörs 1-6 juli och bjuder på en del nyheter. Förra året introducerades parahandbollen till turneringen och i år är minihandboll, med pojk- och flickklasser för 8- och 9-åringar, ett av nytillskotten.

– Vi har sett ett behov och en önskan bland dem som börjat spela minihandboll och tidigare följt med sina syskon och kollat. I år för de också spela. Eftersom vi inte haft något spel på måndagen, ankomstdagen, så får 8 och 9-åringarna vara med och spela då. Det blir handboll på lek där vi inte räknar resultat, spelar lite kortare och är lite snällare med reglerna, säger Fredrik Andersson.

De rekordmånga deltagande lagen innebär att det blir 4 929 handbollsmatcher som avgörs i årets turnering.

LÄNK: Nu börjar handbollsfesten 2019