Premiär för parahandboll i Partille Cup

Premiär för parahandboll i Partille Cup

ANNONS

Bättre sent än aldrig. Från och med i år är gående handboll och rullstolshandboll fullvärdiga tävlingsklasser under ungdomsturneringens vingar.
– Jag är mycket stolt över att vi har med parahandboll på riktigt i år, säger Fredrik Andersson, Partille Cups generalsekreterare till GP.

De första av många kommande matcher för spelare med en intellektuell funktionsnedsättning och rullstolsburna spelas i Prioritet Serneke Arena under onsdagen.

Premiärupplagan blir en inbjudningsturnering. Lagen kommer från Göteborg, Partille och Kristianstad. Tanken är att turneringen ska växa sig större kommande år.
– Vi gör parahandbollen i samarbete med Svenska handbollsförbundet och vi har valt att begränsa det till några få lag i år för att kunna lära av varandra och sedan kunna utöka. Vi har redan fått förfrågningar från till exempel Japan om rullstolshandboll så det är absolut något vi kommer arbeta vidare med, säger Andersson till GP.

Förutom matcherna i Kviberg finns projektledaren Peter Svensson och ytterligare representanter för parahandbollen med i EM 2020-tältet på Heden Center för att berätta om sin verksamhet.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here