Lundaspelen ställs in

H43 under Lundaspelen 2019. Arkivbild. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Under gårdagen gick Lugi ut med att årets upplaga av Lundaspelen kommer att ställas in, detta på grund av den senaste tidens utveckling kring smittspridningen av Covid-19.

Det har ställts in många cuper under året till följd av Covid-19. Bland annat sommarens upplaga av Partille Cup och även Skadevi Cup som skulle ha spelats i veckan.

Det var mindre än en månad sedan som Lugi meddelade via sin hemsida att Lundaspelen 2020 skulle bli av, fast i en annorlunda upplaga. Då var tanken att cupen, som vanligtvis brukar locka många utländska lag, endast skulle bestå av svenska lag i år. Lagen skulle även bo på hotell för att garantera en hög säkerhetsstandard.

Igår kom dock Lugi med ett nytt besked, årets upplaga av Lundaspelen ställs in. Region Skåne gick i veckan ut med skärpta restriktioner för att förhindra smittspridningen av Covid-19. Bland annat så är ett av råden att alla avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga. På grund av detta har det nu beslutats att cupen ställs in, vilket klubben under torsdagen meddelade via sin hemsida.