Jicha njöt av sin sista show

Foto: Angela Grewe, @angieee11

Över femtusen människor var på plats i arenan i Plzen för att hylla Filip Jicha när han spelade sin sista handbollsmatch. I en intervju med sajten Sport berättar Jicha om hur han njöt av upplevelsen.

ANNONS

Över femtusen människor var alltså på plats i hallen för att se när världens bästa handbollsspelare 2010 avslutade sin karriär. Jicha spelade en halvlek för Kiel och en halvlek för Barcelona och fick det perfekta avslutet när han spelade med sin dotter Valerie och sin son Vincent precis mot slutet. Valerie gjorde dessutom det sista målet i matchen som betydde 43–31 till Barcelona.

– Det här överträffade alla mina förväntningar och det var en upplevelse för livet, en sak jag aldrig ens har drömt om. Det är svårt att förstå att jag har varit med om det här, säger Jicha enligt Sport.

Jicha var märkbart rörd när han kom till hallen och fick ta emot fansen enorma jubel. Samtidigt spelades han största ögonblick under karriären upp på jumbotronen.

Publiken fick inte bara se Filip Jicha utan nuvarande och tidigare världsstjärnor spela.

– Att det kom hit så mycket folk för att hylla honom visar hur populär han är och allt han har gjort för handbollen, säger Gudjon Valur Sigurdsson enligt Sport.

– Filip förtjänar det här avskedet. Enligt min mening är Filip en av de bästa spelarna någonsin, säger Kiril Lazarov.

Nu är karriären över för Filip Jicha, som nästa säsong kommer att vara assisterande tränare i THW Kiel.

LÄNK: Dojetí, pět tisíc lidí i házenkářské hvězdy. Jícha se exhibicí loučil s kariérou

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here