Hemmaguld i europas yngsta (?) turnering

Zvezda Cup 2018 Foto: Daniel Johansson/Handbollskanalen

För ett tag sedan skrev vi om Europas äldsta damhandbollsturnering Carpathian TrophyI helgen bjöd Zvezda Zvenigorod för första gången in till sin egen cup, Zvezda Cup, och precis som dan före dopparedan så slutade det med stjärnan i toppen. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Handbollskanalen var under lördagen på plats i Zvenigorod för att kolla in Zvezda Cup. Turneringen fortsatte under söndagen och då var det först matchen Slavia Prag-Ryssland U18, och sedan Zvezda-Buducnost.

I den första matchen fick Prag-laget slita hårt mot de unga ryskorna, men man lyckades ändå knipa åt sig en seger med slutresultatet 29-28. (15-13)

Nästa match var det värdinnorna från Zvenigorod som till slut plockade åt sig tvåpoängaren och gick obesegrade genom turneringen. Slutresultat 33-25 (14-12).

Det viktiga i den här turneringen verkar dock inte ha varit resultat, utan många såg fram emot att få viktig matchträning mot internationellt motstånd. Vi pratade med Viktor Rjabych och Suzana Lazovic, tränare i Buducnost som lät mycket glada att vara i Zvenigorod:

– Det är jättekul att vara här och vi är mycket tacksamma för att Zvezda Cup anordnas. Vår inhemska liga håller inte så hög nivå, så det är viktigt att få mäta våra krafter mot internationellt motstånd. Det kommer bli mycket tufft, Ryssland är ett bra landslag, och Zvezda är rutinerade spelare från ryska superligan. Det är väldigt bra för oss att få spela mot dem.

Även Zvezdas egna spelare verkade tycka att cupen var en hit. Stanislava Gerasimova, linjespelare född 2000, och som själv har spelat i det ryska U18-landslaget berättade om cupen:

– Det är kul, och viktigt för oss som är unga att få möta tufft motstånd. Jag är glad att få spela en cup i min hemstad Zvenigorod.

Stjärnorna i Zvezda (zvezda = stjärna) har haft en tuff start på säsongen och ligger på 6:e plats i Superligan. Nästa match är efter EM, den 20:e december när man åker till Astrachan för mötet med Astrakhanochka. Då får man hem mittnian Irina Nikitina som just nu är i Frankrike med det ryska landslaget. En spelare att hålla ögonen på under morgondagens match!

Matcherna från cupen finns att se på Zvezdas egen youtubekanal: Zvezdahandball

LagMVOFGMIMP 
Zvezda3300111826
Slavia Prag311183873
Ryssland U18310284952
Buducnost301272861

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here