Göteborg Cup: Ny finalförlust för arrangören Önnereds HK

Furuset (blå) besegrade Önnered (grön). Foto: Robert Rosén.

För Önnereds HK:s P15 blev det finalförlust i Göteborg Cup.
Strax därefter följde F15-laget upp det med ett nytt silver.
I finalen visade sig nämligen norska Furuset Håndball IF vara för svåra.

Efter att hemmaklubben Önnereds HK förlorat P15-finalen fick de direkt chans till ett nytt guld. Den efterföljande matchen i ÖHK-hallen var nämligen F15-finalen mellan Önnereds HK och norska Furuset Håndball IF.

Dödläget i finalen bröts av norskorna men Önnered kvitterade först till 1-1 och en stund senare även till 2-2. 10:24 in på drabbningen lyckades Furuset dock skaffa sig ett tvåmålsöverläge, då de gjorde 4-2. Även om Önnered inte släppte iväg norskorna, inledningsvis, förmådde de inte att nå ett oavgjort läge under resten av matchen.

Innan halvtidsvilan växlade måldifferensen istället mellan två och tre bollar, men till slut fick Furuset nöja sig med en 8-6-ledning i halvtid, sedan Wilma Houshangi slagit till med ett kanonmål i slutet av halvleken.

Just Wilma Houshangi gav sedan Önnered nytt hopp då hon tidigt i den andra halvleken, med sitt femte mål i matchen, reducerade till 8-7. Närmare än så skulle hemmalaget dock inte komma – även om kvitteringschanser fanns.

Istället kom Furusets guldryck några minuter senare. 18:45 in på matchen gjorde Furuset 10-7 och bara dryga 15 sekunder senare kom även 11-7.

Norskorna stack som mest iväg i en fem bollar stor ledning (12-7) men Önnered lyckades putsa till förlustsiffrorna något, och till slut kunde Furuset avgå med en 15-12-seger.

Önnereds HK Grön 12-15 Furuset Håndball IF
Mål Ö: Wilma Houshangi (6),Tyra Rydén (4), Ida Ljung-Lundberg (1), Kim Karlsson (1)
Mål F: Ida Kors (3), Nora (3), Dina (2), Ida Kes (2), Hedda (2), Mina (2), Selma (1)

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se