Göteborg Cup: Liseberg och motståndet lockade Cliff västerut

Stefan Jeppson, HK Cliff. Foto: Robert Rosén.

Förra året ställde HK Cliffs F08 upp i Göteborg Cup för första gången.
Nöjda med upplevelsen bestämde sig Stockholmslaget för att återvända.

– De har pratat om det här i veckor – både om att spela handboll och gå på Liseberg, säger tränare Stefan Jeppsson.

De yngre klasserna på Göteborg Cup består till största del av lag från Göteborg med omnejd. Det finns dock undantag. Ett sådant är HK Cliff från Skärholmen i Stockholm. Föreningen har skickat två lag till årets turnering. Två till P16-klassen och två till F11-klassen.

– Vi har varit här en gång innan och tycker det är bra. Jag vet inte riktigt hur vi fick nos på det men vi är vana vid att spela i Irsta, Eken och de cuperna runt Stockholm. Så vi åkte hit förra året och var jätte-, jättenöjda. Det är den här cupen vi trivs bäst på, säger Stefan Jeppsson, tränare för HK Cliffs F11.

Vad är det som är så bra med cupen?

– När de är så här små så är de ju på samma ställe. Man bor, äter och spelar här vilket är väldigt, väldigt lyxigt tycker vi.

En annan bonus med att resa från östkusten till västkusten är det förändrade nöjesutbudet.

– Man hinner ju en sväng på Liseberg med, säger Jeppsson med glimten i ögat.

Vad innebär det för spelarna att få åka på cup i Göteborg?

– Det är jätte-, jättestort. Det här är kanske det största de gör på året. De har pratat om det här i veckor – både om att spela handboll och gå på Liseberg förvisso. Men så får det va tänker jag. De är ju inte så stora.

Förutom att Stefan Jeppsson anser att Göteborg Cup är välarrangerat med allt samlat på samma yta så är det en morot att få möta nya lag.

– Vi tycker ju att det är kul att komma hit och inte möta de vanliga lagen som Tumba, Bajen och Skuru. De man alltid möter. Här får vi möta Göteborgslag, vilket är jättekul.

För de yngsta årskullarna tar Göteborg Cup plats inne på konstgräsplanen i Prioritet Serneke Arena.

– Man tänkte själv när man klev in i går kväll att ”oj, det här blir tungt för spelarna”, och det är det nog. För nu har de gjort sin tredje match på två dagar och då ser man att de är lite möra, men det är helt okej.

Vad är det viktigaste för er under de här dagarna?

– Det är att få ha kul, testa nya grejer och våga göra saker.

HK Cliff F11 består av cirka 20 tjejer, vilka har fördelats på två jämnstarka lag. HK Cliff 1 ställdes i gruppspelet mot Redbergslids IK, BK Heid och IK Sävehof medan HK Cliff 2 är i samma grupp som Särökometernas HK, H65 Höör och IK Sävehof.

Båda lagen kommer under söndagsförmiddagen att spela slutspel.

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se