Göteborg Cup: Hallvärdarna får det att funka: ”Har varit fantatiskt”

Annika Abrahamsson är en av föräldrarna som ideellt arbetar som hallvärd. Foto: Robert Rosén.

Göteborg Cup är utspridd på 28 olika spelplatser i 14 olika idrottshallar och arenor.
För att få arrangemanget att fungera är hallvärdarna en vital pusselbit.

– Alla föräldrar vill ju vara med sina barn och se dem spela handboll, säger hallvärden Annika Abrahamsson.

Hallvärdarna består av föräldrar till spelare i arrangören Önnereds HK. Det innebär långa arbetsdagar för att få turneringen att flyta på utan missöden. När ungdomsversionen av Göteborg Cup nu lider mot sitt slut ser hallvärdarna dock tillbaka på de senaste dagarna med glädje.

– Det har varit fantastiskt. Det är ett grymt arrangemang det här. Vi har så mycket bra föräldrar i den här föreningen som ställer upp. Inga ringer in sig sjuka ut alla kommer hit och alla lär sig hur man ska sitta i sekretariat, sköta grill och allting. Det är verkligen jättekul, säger Annika Abrahamsson, vars dotter spelar i Önnereds HK:s F15 och är hallvärd i ÖHK-hallen.

Vad är det för arbetsuppgifter ni haft som hallvärdar?

– Det finns en hallansvarig som tar hand om alla hallarna och ser till att allt ser snyggt och bra ut och att alla kommer på plats i sekretariatet. Det är en av uppgifterna. Sen att det finns folk i kafé och vid grill, så att all service runtomkring funkar. Det gör vi.

På de tre spelplatserna i ÖHK-hallen är det föräldrar till spelare i föreningens F15- och P15-lag som är hallvärdar, där de går enligt ett rullande schema.

– Det är en jädra massa föräldrar, säger Annika Abrahamsson med ett skratt.

Hur många är ni som jobbar samtidigt?

– I alla de tre hallarna så är det två stycken i sekretariaten. Sen är det en-två hallansvariga, ett gäng på tre-fyra stycken som är i kaféet och två-tre stycken vid grillen. Så vi är kanske tolv personer samtidigt.

Hur långa arbetsdagar blir det?

– Det är långa – och det blir långa pass. Man sitter kanske fem-sex timmar i ett pass. Vi hallvärdar springer runt med fika till alla som sitter still i sekretariaten så att de ska orka hela dagarna.

Även om ett cuparrangemang innebär mängder av ideella arbetstimmar för föräldrarna till spelarna är snarare en glädje över att få vara med om Göteborg Cup som genomsyrar arbetet.

– Det är helt fantastiskt. Alla föräldrar vill ju vara med sina barn och se dem spela handboll. Sen hinner man se en massa andra matcher också. Man blir ju en handbollsnörd när man är förälder helt enkelt. Och all glädje bland alla de här ungarna är grymt, man får så mycket energi.

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se