Göteborg Cup: Furuset segrade i norska semifinaldrabbningen

Att det skulle bli norskt motstånd i F15-finalen stod klart.
Frågan var om det skulle bli Sarpsborg eller Furuset?

Svaret: Furuset Håndball IF.

Medan Sarpsborg IL tog sig vidare till semifinal efter ett jättedrama mot Skövde hade Furuset haft en betydligt lugnare väg fram till de fyra bästa. I kvartsfinalen mot BK Heid segrade de med 20-5 – men när de ställdes mot sina landsmän blev det betydligt tuffare.

I inledningen av matchen följdes de båda lagen åt och turades om att ta ledningen. När klockan tickat upp på 11:04 gjorde Marthe Johannessen dock 6-4 till Sarpsborg och kort därpå utökade Tyra Fjellvang till 7-4.

En liten lucka var skapad för Sarpsborg och när de gick till halvtidsvila hade de fortsatt en tvåmålsledning, och siffrorna 8-6.

Påhejade av det stora läkartrycket – ramsorna ven från bägge lag och det plingades i bjällror vart om vartannat – behövde Furuset dock inte ens två minuter på sig i den andra halvleken för att gå upp i 8-8.

Vändningen fullbordades sedan 18:39 in på matchen, då Furuset övertog ledningen.

Även om Furuset tog över kommandot bet sig Sarpsborg fast i matchen. De lät länge inte motståndarna gå ifrån till mer än två måls ledning, men förmådde för den sakens skull inte heller att gå upp i ett likaläge efter 9-9.

När matchuret tickat upp på 26:25 kom så till slut spiken i kistan, då Furuset gick upp i 14-11 och avgjorde matchen. Därefter klarade Sarpsborg inte av att svara, utan istället skrevs Furusets segersiffror till 16-13.

I finalen möter Furuset Önnereds HK Grön, som i en rysarsemifinal slog ut lagkompisarna i Önnereds HK Vit.

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se