Göteborg Cup: Anderstorp tog tredje raka – efter tuff batalj

Sebastian Nilsson, Anderstorps SK. Foto: Robert Rosén.

Anderstorps SK har imponerat i P16-klassen.
Mot HK Ankaret kom den tredje segern av tre möjliga.
– Det var mycket hårt slit från alla i vårt lag, säger Sebastian Nilsson.

Efter en 18-12-seger mot HK Aranäs på fredagskvällen följde Anderstorps SK:s P16 upp det med en 16-9-vinst mot Marks HK under lördagsförmiddagen. De två, målmässigt, bekväma segrarna följdes av en betydligt tuffare drabbning.

I den avslutande matchen ställdes Anderstorps SK nämligen mot HK Ankaret, som bjöd upp till hård kamp. Men när 30 minuter var spelade var det trots allt Anderstorp som stod som segrare.

– Den var fartfylld. Det var mycket hårt slit från alla i vårt lag, så vinner vi till slut, säger Sebastian Nilsson efter 14-12-segern.

Det var Ankaret som inledde bäst och gick upp i en 2-0-ledning. Då hade skåningarna dessutom haft bud på mer, men fina räddningar av Noa Helmetschläger gjorde att Anderstorp kunde bita sig fast.

Smålänningarna gjorde både 2-1 och 2-2, men fick därefter se Ankaret rycka till 5-2. En ny upphämtning följde varpå Ankaret gick ifrån en tredje gång – till 7-5. Men trots det skulle inte Ankaret få gå till halvtidsvila i ledning.

Robin Dausch kvitterade först till 7-6 varpå Sebastian Nilsson gjorde 7-7 och med bara sekunder kvar till halvtid gjorde samme Nilsson även 8-7 – och gav Anderstorp ledningen för första gången.

– Det var jävligt gött, säger målskytten med ett skratt.

Efter Nilssons ledningsmål skulle Anderstorp också se till att bibehålla sin plats i förarsätet. För även om det länge var jämnt i den andra halvleken förmådde Ankaret aldrig att utjämna. Med minuter kvar kunde istället Anderstorp döda spänningen då Elias Månsson gjorde 12-10 och Sebastian Nilsson följde upp det med sitt 13-10-mål.

– Mottot är att aldrig sluta kämpa. När vi kommer ikapp får vi glöden och stänger matchen till slut, säger Nilsson.

Inledningen av Göteborg Cup, där Anderstorp spelat samtliga matcher i Prioritet Serneke Arena, kunde knappast gått på ett bättre vis.

– Den är väldigt bra. Vi har ju tre raka vinster. Jag är väldigt stolt över första matchen. Den var väldigt bra.

Hur ser du på fortsättningen här med slutspel?

– Det är bara att kriga på.

För Anderstorps SK väntar nu åttondelsfinal i A-slutspelet. När det gäller HK Ankaret får de vänta på resultatet mellan Aranäs och Mark, för att se om det blir A- eller B-slutspel.

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se