Füchse Berlin vinner IHF Super Globe

Foto: Heiko Voigt, http://www.foto-laechler.de

Inför årets upplaga av IHF Super Globe var det många som trodde att turneringens två stora favoriter, FC Barcelona och MKB Veszprém KC, skulle göra upp i finalen. Istället knäppte Füchse Berlin först Barcelona på näsan i semifinalen för att sedan göra detsamma med Veszprém i finalen.

Det blev alltså en något oväntad segrare i form av Füchse Berlin i årets IHF Super Globe. Segersiffrorna skrevs till 28:27 (24:24 – 15:12) efter förlängning. Matchens stora gigant var rävarnas målvakt, Petr Stochl (CZE). Stochl, som hunnit bli 39 år gammal, stod för hela 16 räddningar.

Ytterligare en spelare som var en stor bidragande faktor till segern var den tidigare Sävehofaren Kent Robin Tönnesen. Norrmannen gjorde tre av lagets fyra sista mål. Jesper Nielsen gjorde tre mål och Fredrik Petersen två. I Veszprém gjorde Andreas Nilsson ett mål.

Cupsegern ger ett rejält tillskott i skattkistan för Berlin. Hela 400 000 USD som med dagens penningvärde ger 3 555 760 SEK.

Bäste målgörare Füchse Berlin: Kent Robin Tönnesen (6).
Bäste målgörare MKB Veszprém KC: Renato Sulic (8).

Officiellt matchprotokoll.

FC Barcelona vann bronsmatchen mot turneringens överraskning Sydney University HC.

Spanjorerna kunde utan svårigheter vinna med klara 30:20 (15:10). Att differensen inte blev större berodde mest på att FC Barcelona passade på att lufta hela truppen. Jonathan Nyström Lennström, Alingsåsaren i Sydney Uni’s lag gjorde ett mål.

Bäste målgörare FC Barcelona: Jesper Nöddesbo, Victor Tomas, Aitor Arino och Eduardo Gurbindo (alla 4 mål vardera)
Bäste målgörare Sydney University HC: Diego Llorente (7)

Officiellt matchprotokoll.