Fortsatt europeisk dominans i IHF Super Globe

Petar Nenadic, Füchse Berlin. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

Efter lördagens semifinaler i IHF Super Globe står det klart att den europeiska dominansen är intakt. Füchse Berlin och FC Barcelona tog sig båda hela vägen fram till final. 

ANNONS

Först ut av lördagens två semifinaler i IHF Super Globe var det heleuropeiska och väldigt heta mötet mellan HC Vardar Skopje och FC Barcelona Lassa. Det är samma två lag som spelade en minst sagt fantastisk match i Final 4 av Champions League förra säsongen.

Den gången var det HC Vardar Skopje som var starkast med ett sent avgörande med några få sekunder kvar. Den här gången blev matchen också jämn, men i slutskedet kunde den katalanska klubben göra det där sista lilla rycket som räckte till seger. 27-27 stod det med några få minuter kvar att spela, men slutresultatet skrevs till 32-29 till FC Barcelona.

I finalen ställs storklubben mot en annan stor europeisk klubb, nämligen Füchse Berlin. För tredje året i rad får vi därmed se tyskarna i finalen av IHF Super Globe. Laget tog sig dit efter att ha besegrat Al Sadd med sju bollar i sin semifinal. Där var det egentligen aldrig något snack. Erik Schmidt var en av många framstående spelare i det tyska laget. Linjespelaren var lika tung att möta som vanligt.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here