Chekhovskie Medvedi ryska cupmästare – igen

Chekhovskie Medvedi firar

De senaste åren har Vladimir Maksimovs Chekhovskie Medvedi prenumererat på ryska guldmedaljer av olika slag. Nu kan ”björnarna” hänga in ytterligare en i det dignande troféskåpet då man idag blev ryska cupmästare. 

I helgen har Ryska Cupen spelats i Chekhov utanför Moskva. Under gårdagen kvalificerade sig Spartak Moskva och Chekhovskie Medvedi för final som spelades idag.

Som väntat var det en mycket jämn match de båda Moskva-klubbarna emellan. I första halvlek pressade Spartak på och gick till halvtidsvila med en mycket knapp ledning i 11-12.

I andra halvlek satte den spartanska förbannelsen återigen in. De båda lagen hade inför dagens cupfinal spelat mot varandra 8 gånger på drygt ett år, och Spartak hade inte lyckats vinna en enda gång.

Maksimov och hans björnar tänkte se  till att den trenden fortsatte. Dmitrij Pavlenko i målet var en trygghet bakåt, medan Maksim Kuretkov bombade in 8 bollar framåt. Det resulterade i en seger för värdlaget Medvedi med 27-25.

I bronsmatchen duellerade Kaustik Volgograd och SKIF Krasnodar, och det var SKIF som gick segrande efter 26-34.

Chekhovskie Medvedi kan hänga in sitt nionde cupguld medan Spartak Moskva får leta vidare efter ett sätt att dräpa björnarna.