Chekhovskie Medvedi ryska cupmästare – igen

De senaste åren har Vladimir Maksimovs Chekhovskie Medvedi prenumererat på ryska guldmedaljer av olika slag. Nu kan ”björnarna” hänga in ytterligare en i det dignande troféskåpet då man idag blev ryska cupmästare. 

I helgen har Ryska Cupen spelats i Chekhov utanför Moskva. Under gårdagen kvalificerade sig Spartak Moskva och Chekhovskie Medvedi för final som spelades idag.

Som väntat var det en mycket jämn match de båda Moskva-klubbarna emellan. I första halvlek pressade Spartak på och gick till halvtidsvila med en mycket knapp ledning i 11-12.

I andra halvlek satte den spartanska förbannelsen återigen in. De båda lagen hade inför dagens cupfinal spelat mot varandra 8 gånger på drygt ett år, och Spartak hade inte lyckats vinna en enda gång.

Maksimov och hans björnar tänkte se  till att den trenden fortsatte. Dmitrij Pavlenko i målet var en trygghet bakåt, medan Maksim Kuretkov bombade in 8 bollar framåt. Det resulterade i en seger för värdlaget Medvedi med 27-25.

I bronsmatchen duellerade Kaustik Volgograd och SKIF Krasnodar, och det var SKIF som gick segrande efter 26-34.

Chekhovskie Medvedi kan hänga in sitt nionde cupguld medan Spartak Moskva får leta vidare efter ett sätt att dräpa björnarna.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here