Barcelona mot Kiel i Super Globe-finalen

Foto: Mikel Trigueros/Cordon Press/Bildbyrån.

För tredje året i rad blir det Spanien mot Tyskland i finalen av Super Globe.
Där ställs nämligen Barcelona mot Kiel.

Två år i rad har Barcelona besegrat Füchse Berlin i finalen av Super Globe. Någon repris blir det inte i år, men Barcelona står där återigen mot tyskt motstånd. I lördagens final väntar nämligen Kiel för den spanska giganten.

Kiel – som fick ett wild-card till turneringen – säkrade finalplatsen via en semifinalseger mot regerande Champions League-mästaren Vardar. En storspelande Niklas Landin såg till att tyskarna hade 19-17 i halvtid. Någon större dramatik blev det däremot inte i andra. Kiel sprang ifrån i en 32-22-ledning – och även om Vardar kunde putsa till siffrorna räckte det inte för att komma ikapp. Slutsiffrorna skrevs nämligen till 34-30 i Kiels favör.

Barcelona hade på förhand enklare motstånd, i form av arrangören Al Wehda från Saudiarabien, och kunde till slut knipa finalplatsen komfortabelt. Efter en tajt första halvlek kunde Barca trots allt gå till vila i en 16-13-ledning. I den andra halvleken växte sedan avståndet och den spanska giganten kunde till slut vinna med tio bollar och siffrorna 34-24.

Medan Barcelona har chansen att vinna Super Globe för tredje gången i rad – och femte gången totalt – står Kiel inför möjligheten att vinna turneringen för blott andra gången. Den enda gången som tyskarna segrat i turneringen var 2011.

Både finalen och bronsmatchen spelas i morgon, lördag.