Välkommen: Lisa gör praktik på Handbollskanalen

Drömmer du om att skriva om handboll? Vill du utveckla ditt skrivande? Testa olika roller inom media samtidigt som du bygger en egen profil? Lisa Selander har tagit hem jackpotten med praktik på Handbollskanalen.

Sedan i måndags har det dykt upp ett nytt ansikte här på Handbollskanalen. Det handlar om journaliststudenten Lisa Selander som läser radiojournalistik i Piteå. Hon har nu en höst fylld av spännande uppgifter där hon inlett sin praktikperiod på Handbollskanalen med att undersöka handboll i Norrland.

Vad har du för handbollsbakgrund?

Jag började spela handboll när jag var kring 8 år gammal i IK Baltichov. Som 14-åring blev jag även tränare för P-95 i klubben som jag sedan tränade i 7 år. Sen var jag tränare för två andra lag i klubben i cirka två år. Mina sista år jag själv spelade var i Redbergslids IK. Jag slutade spela när jag var kring 22-23 år på grund av en knäskada jag drog på mig redan som 16-åring. Nu är jag tränare i Norrfjärdens IF.

Varför är det intressant med handbollen i Norrland?

För att den skiljer sig på så många plan med den handbollen som jag är uppvuxen med hemma i Göteborg. Det finns en annan kämparglöd i Norrland och en vilja att ställa upp. Det är intressant hur klubbarna gör för att få det att gå runt, med tanke på att det inte finns ett lika stort intresse här uppe som i södra Sverige. Det är också intressant hur de löser saker ekonomiskt med tanke på alla resor alla lagen gör.

Vad kommer du göra mer under hösten?

Jag kommer bland annat att vara med under rapporteringen kring VM, ha ansvar över sajten och sociala medier samt göra ett längre reportage kring handbollen i Norrland.

Varför sökte du dig till Handbollskanalen?

För jag har hållit på med handboll i hela mitt liv och då tänkte jag: varför inte kombinera något av det bästa jag vet med min praktik? Plus att ni på Handbollskanalen har gjort så att vi handbollsfantaster har ett stället att läsa om all handboll, vilket är fantastiskt!

Hur har det varit hittills?

Det har varit jätteroligt och mycket lärorikt. Jag trodde att jag hade väldigt bra koll på handboll innan men efter denna praktiken kommer jag att ha stenkoll! Man lär sig någonting nytt varje dag och det är vad jag alltid strävar efter.

Kul att höra – vi önskar Lisa Selander fortsatt lycka till!


Låter det spännande och utvecklande? Söker du också praktisk erfarenhet av journalistik och media? Handbollskanalen erbjuder varierande uppgifter och handledning på Sveriges största plattform för handboll. Skicka ett mail till info@handbollskanalen.se om du vill veta mer.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here