Nu lanserar vi Handbollskaffe.se

Alla lag älskar att åka på cuper, turneringar och USM-sammandrag. Men precis som mycket annat i samhället har kostnaderna för resor, mat och boende ökat kraftigt. För att hjälpa alla handbollslag som egentligen hellre tränar än säljer så lanserar vi på Handbollskanalen nu Handbollskaffe.se, med fokus på lättsålda produkter och hög förtjänst till laget.

Att vara handbollsspelare i ett ungdomslag innebär inte bara att träna och spela matcher. För att ha råd att åka på cuper och kunna göra lagaktiviteter måste lagkassan ständigt ökas på genom olika säljaktiviteter.

Även om det finns ett stort urval av produkter att sälja – från bambukalsonger till toalettpapper – så är det ofta svårt att få till den riktiga energin i ett helt lag kring en försäljningsinsats.

Vi på Handbollskanalen tycker att det skall vara lätt att samla in pengar till sitt lag. Då kan man fokusera på det roligaste – handbollen! Därför startar vi nu Handbollskaffe.se, en helt ny möjlighet för alla handbollslag att göra det mer lönsamt och roligare att dra in pengar till sin lagkassa.

Tillsammans med Karlbergs kafferosteri i Nacka utanför Stockholm erbjuder Handbollskaffe.se lättsålt kaffe och te med hög kvalitet – direkt från rosteriet till ert lags kunder, utan mellanhänder. Era kunder beställer via er egen webshoplänk och ni betalar först när ni själva fått betalt av kunderna.

Fem viktiga punkter

Grundtanken bakom Handbollskaffe.se är ganska enkel – det finns fem saker som är viktiga när det gäller att kunna tjäna mycket pengar till sitt lag och ha roligt medan man gör det:

  1. Produkten skall vara lätt att sälja genom att många är intresserade av den. Helst skall kunderna köpa både till sig själva och för att kunna ge bort som present. Ännu hellre skall produkterna användas och ta slut snabbt så kunderna snabbt köper mer. (Kaffe = går åt fort. Kalsonger = håller ”tyvärr” länge).
  2. Produkterna skall ha hög kvalitet så att kunderna dels kan tänka sig att betala lite mer (så laget tjänar mer), dels inte klagar utan gärna vill köpa flera gånger.
  3. Laget skall få en hög andel av försäljningen till lagkassan. Lägger man ned mycket tid försäljningsarbete skall man ha bra betalt för sitt jobb, och man ska veta redan på förhand vad vinsten blir.
  4. Laget skall inte ligga ute med pengar eller bli sittande med ”Svarte Petter” och få betala för ett lager av osålda produkter som inte hunnits eller kunnat säljas. Det som kunderna vill ha skall man kunna beställa utan någon ”minimi-order”.
  5. Det skall finnas bra hjälp med material och säljtips så att alla i laget kan coacha varandra och hjälpas åt med försäljningen. Precis som på handbollsplanen är man bra på olika saker, men alla skall kunna och vilja hjälpa till med försäljningen. Om man dessutom har chans på roliga överraskningar så blir det ännu enklare att sälja!

Du kan redan nu läsa mer på Handbollskaffes egen sajt, handbollskaffe.se. Där kan ditt lag beställa ett start-kit med säljmaterial och registrera er egen webshop. Sedan är det bara att börja försäljningen och fylla på lagkassan med hjälp av Handbollskaffes produkter.

Håll utkik här på Handbollskanalen efter fler tips på säljknep och mer information om våra tävlingar för alla lag som säljer Handbollskaffe – lycka till med försäljningen!