Miljonvallen krossad – nya rekord för Handbollskanalen

Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

Handbollskanalen får betalt för hårt arbete. Efter en sommar och höst med extra mycket arbete kan vi nu njuta året ut av en uppskattning från läsarna som ger nya dimensioner i våra trafikrekord.

1 000 000. 1 miljon. En miljon. Det är rätt mycket. Men 1 120 000 är faktiskt ännu mer. Och det antal unika besökare som fram till nu på mitten av november har läst artiklar på Handbollskanalen. En kross av tidigare rekord!

För även om vi varit stolta och glada över tidigare statistik kan det inte mätas med 2021. Från starten 2015 var faktiskt 2016 ett tidigare rekordår med 955 000 unika besökare. Då på 12 månader. Nu är vi redan plus på det med 45 dagar och ett VM kvar att räkna in.

Resultatet kommer av hårt redaktionellt arbete, ett långtgående förtroende hos läsarna och en kärlek till handbollen.

Vi har under året jobbat extra hårt för att ta ytterligare kliv framåt i det redaktionella arbetet. Några exempel:

  • Inför-artiklar till SHE och Handbollsligan där vi gick igenom alla lagen ordentligt och tippade serien.
  • Det nya konceptet Power Rankings där vi följer upp utvecklingen av lagen i SHE och Handbollsligan under säsongen.
  • Sverigeresan med alla övergångar i alla seniorserier i Sverige. Från eliten via div 2 till div 5.
  • Vår reporter Anders Hilmersson har lagt extra krut på intervjuer som är fyllda med fördjupning och anekdoter.
  • Vi var på plats på Skadevi Cup och bevakade allt som hände både på och utanför banan. En rejäl injektion i framför allt sociala medier där tusentals följer intervjuer och klipp.
  • Flera starka artikelserier under hösten där vi inte nöjt oss vid första, andra, tredje utan försökt gå till botten med historierna. Fallet med Richard Hanisch är ett exempel där vi i sju delar gick igenom händelserna, intervjuade antidoping-expert och jagade tillverkaren nästan hela vägen till Hägersten.
  • Ett annat exempel är glasögon-historien i Skadevi där vi tillsammans med Synsam tävlade ut sportglasögon och uppmärksammade att det går att få aktivitetsglasögon kostnadsfritt.

Och så självklart all annan daglig bevakning av handbollen där vi gör allt från att jaga IHF i beachkläder-frågan till att skicka ut höjdpunkter på Önnered – IFK Ystad. Allt med en svettig panna men leende mun för att vi vet att ni älskar båda delarna!

Har ni tips och idéer? Vi har mycket på gång men tar alltid tacksamt emot tips och förslag. Maila oss på info@handbollskanalen.se