Månadens prestation, herr: Hannes Carlssons 21 mål på 50 minuter

Hannes Carlsson, Lugi. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

När spelare gör över tio mål brukar nog de flesta reagera. Att en spelare gör 15 mål är väldigt ovanligt. Hannes Carlsson gjorde 21 mål på 50 minuter för Lugis P14 – därför har högernian stått för månadens prestation på herrsidan. 

Månadens prestation är ett nystartat koncept på Handbollskanalen och det innebär att vi under säsongen kommer att uppmärksamma en spelare, ledare, ett lag eller någon annan person, en på damsidan och en på herrsidan, lite extra.

Första vinnaren på herrsidan är utsedd och det blev Hannes Carlsson från Lugis P14-lag som kammade hem utmärkelsen.

– Det känns mäktigt. Framförallt att jag gjorde just 21 mål, eftersom min brorsa har gjort 20 mål tidigare. Före den här matchen var mitt målrekord 19 mål och då har han hetsat mig att jag inte hade slagit honom än. Nu har jag det, säger Hannes Carlsson till Handbollskanalen.

– I halvlek fick jag höra av domaren att jag hade gjort tio mål och då tänkte jag att jag skulle sikta på 20. När mina kompisar, som satt och tittade på matchen, sa att jag hade gjort 18 gick jag definitivt för 21 mål. Brorsan satt där han med och kollade och när jag gjorde det sista målet skrattade han.

Vad var det bästa med att göra 21 mål?

– Att knäppa brorsan på näsan, säger Hannes och skrattar.

Brorsan är ingen mindre än Albin Carlsson, mittsexa i Lugis A-lag. Upp dit har 15-årige Hannes en bit kvar, men nu har han åtminstone målrekordet i familjen.

Men hur lyckades du göra 21 mål i en match som varade i 50 minuter?

– Det handlar nog mest om att jag har snälla kompisar. De visste om det och letade efter mig gång på gång. Jag sa till dem att jag ska försöka ge tillbaka någon annan gång, säger högernian.

Det kanske mest imponerande med de 21 målen är att 15-åringen lyckades åstadkomma det på 22 avslut. Skaplig effektivitet alltså.

– Jag fick ju bra hjälp av mina lagkamrater. Domarna sa ju till och med till mig att jag var uppe i 19 mål, de kände till Albins 20 mål.

De 21 målen kom i en seriematch mot lagkamraterna i Lugi, som alltså har delats upp i två lag. Det var blandade känslor efter matchen.

– Jag hade ju hellre gjort 21 mål mot ett annat lag, men nu blev det så. Det blev inte en jättestor grej egentligen – jag brukar göra ganska mycket mål, så de är väl vana.

Vad är det som gör dig till en så skicklig målskytt?

– För det första är jag ganska stor, jag har varit en av de största i laget i ganska många år. Så det har flutit på ganska bra av den anledningen. Som spelare är jag ganska snabb och uthållig, vilket innebär att jag orkar köra fullt varje anfall. Då kan jag också se vilka som är lite svagare och gå på där.

Nu har du gjort 21 mål i en match. När gör du 22 mål och utökar ditt rekord mot din bror?

– Jag vet inte om det kommer hända, säger han och skrattar. Men jag hoppas det!