Handbollskanalen 2021 i siffror – rekordåret

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Vi har landat in i 2022 och kan nu summera rekordåret 2021 vad gäller egentligen all mätbar statistik.

Redan i november kunde vi rapportera att miljonvallen passerades vad gäller antalet besökare under 2021. Det är första året vi går över den ”drömgränsen” och slutsiffran blev med råge: 1 281 171.

Antalet sidvisningar, alltså så många gånger som våra artiklar har lästs, är också en svindlade siffra. Hela 8,8 miljoner läsningar under året. Om handboll. På svenska. Mäktigt ändå!

Svart på vitt från analysverktyget Google Analytics:

Unika besökare: 1 281 171

Sessioner: 4 729 580

Sidvisningar: 8 873 828

I november lyfte vi fram några exempel på nya koncept och utvecklingssteg vi tagit under 2021:

  • Inför-artiklar till SHE och Handbollsligan där vi gick igenom alla lagen ordentligt och tippade serien.
  • Det nya konceptet Power Rankings där vi följer upp utvecklingen av lagen i SHE och Handbollsligan under säsongen.
  • Sverigeresan med alla övergångar i alla seniorserier i Sverige. Från eliten via div 2 till div 5.
  • Vår reporter Anders Hilmersson har lagt extra krut på intervjuer som är fyllda med fördjupning och anekdoter.
  • Vi var på plats på Skadevi Cup och bevakade allt som hände både på och utanför banan. En rejäl injektion i framför allt sociala medier där tusentals följer intervjuer och klipp.
  • Flera starka artikelserier under hösten där vi inte nöjt oss vid första, andra, tredje utan försökt gå till botten med historierna. Fallet med Richard Hanisch är ett exempel där vi i sju delar gick igenom händelserna, intervjuade antidoping-expert och jagade tillverkaren nästan hela vägen till Hägersten.
  • Ett annat exempel är glasögon-historien i Skadevi där vi tillsammans med Synsam tävlade ut sportglasögon och uppmärksammade att det går att få aktivitetsglasögon kostnadsfritt.

Vi kan ju konstatera att 2022 rivstartat med vår serie artiklar om matchfixning som inte bara skapat rubriker i Sverige utan också internationellt. Den artikelserien kanske bara är halvvägs just nu med tanke på de kontakter vi nu fått…

Har ni fler idéer eller önskemål om saker ni vill läsa om eller som behöver uppmärksammas? Maila oss på info@handbollskanalen.se så landar det i våra fina inbox.

Och hörrni, tack för alla härliga besök hos oss, alla glada kommentarer och all konstruktiv kritik! Visste ni att vi under 6 år och tusentals kommentarer på sociala medier endast behövt administrera en handfull som gått överstyr. Otroligt ändå i dagens klimat där ute på internätet men det säger också en del om våra läsare och det klimat som skapats.

Nu kör vi, 2022!