PLAY: Belgrad-derby från 1992

Vi backar tiden till våren 1992 och semifinal i cupen i Jugoslavien. Här har ni ett fint derby mellan Röda Stjärnan och Partizan Belgrad.

Röda Stjärnan, eller Crvena Zvezda som de heter på orginalspråk, och Partizan är två rivalklubbar där nere i Belgrad och fotbollsderbyna lagen mellan, kallade The Eternal derby, är klassiker. Som ni ser sprids klubbkänslorna och engagemanget även till handbollen.

Röda Stjärnan vann semifinalen men åkte sedan på förlust i finalen mot lika klassiska Borac Banja Luka. Finalen kan ni njuta av här:

Profiler ni ser är bland annat Röda Stjärnans vänsternia Nenad Peruničić som här bara är 20 år men som sedan gick vidare till bland annat Paris SG, THW Kiel, Pick Szeged och FC Barcelona. Där är också målvakten Dejan Perić som lirat i Atletic Madrid, FC Barcelona och Veszprém. Mittsexan Dragan Škrbić är också en härlig lirare vi minns från Celje, Nordhorn och FC Barcelona.

I Borac Banja Luka ser ni Aleksandar Knežević som sedan skiftade till just Röda Stjärnan och som avslutade karriären med åtta säsonger i Frisch Auf Göppingen där han idag tränar damlaget. Laget tränades av Velimir Petković som i veckan ritade på en förlängning med Füchse Berlin.