OS i Pyeongchang invigt – såg ni handbollsspelaren Lim?

Foto: Joel Marklund, Bildbyrån

OS 2018 i Sydkorea är i full gång. Noterade ni att en handbollsspelare tog plats under invigningsceremonin?

Med en drömsk ceremoni invigdes vinterspelen 2018 i Pyeongchang i fredags. Alla deltagare presenterades, ett imponerande skådespel genomfördes och mitt i smeten gick den förra handbollsspelaren, med det underbara namnet, Lim.

Ja, Lim O-kyeong var en av de åtta sydkoreanska atleter som hyllades lite extra och som fick äran att bära in OS-flaggan under invigningen. Ni kan väl er handbollshistoria?

Lim O-kyeong är född 1971 och är en av de bästa spelarna genom tiderna. Hon blev 1996 utsedd till just bäst i världen, året efter Erzsébet Kocsis (1995) och året före Anja Andersen (1997). Då hade hon vunnit skytteligan i OS 1996 och var med i All-Star Team. Hon var mittnia i det härliga sydkoreanska landslag som vann guld i OS 1992 och som tog silver både 1996 och 2004. Lim styrde även upp VM-guldet för Sydkorea 1995.

Hon har även haft en framgångsrik tränarkarriär där hon till exempel tagit guld i Japan med Hiroshima Maple Reds. Nu fick hon alltså äran att bära OS-flaggan med förra golfaren Se-ri Pak och maratonlöparen Hwang Young-cho.