Vipers vann femte raka guldet

Isabelle Gulldén. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

För fem år sedan inledde Vipers Kristiansand sitt titelstaplande i Norge. Storhamar gjorde ett tappert försök att stå emot och hade utmärkt publikstöd. I slutändan var Vipers sju mål bättre i den andra slutspelsfinalen.

Nordens främsta handbollslag har haft en stark säsong. Om en vecka gör Vipers Kristiansand ett försök att försvara fjolårets triumf i Final Four av Champions League. Avstampet med den sista insatsen på hemmaplan befäste lagets status som suveränt bäst i Norge.

Inför knappt 6 500 åskådare i Hamar stämde anfallsspelet inte alla gånger. Sak samma när Storhamar hade motsvarande bekymmer mot bortaförsvaret och Katrine Lunde mellan stolparna.

Jana Knedlikova öppnade luckan med fyra egna mål till 14–11 i paus. Storhamars kvitteringsjakt föll på tekniska fel, Isabelle Gulldén fullföljde till sju måls ledning via 6–0 under en period som definitivt punkterade dramatiken.

Guld till Gulldén och Evelina Eriksson medan Elinore Johansson i det gulblå laget stannade vid silver. Allt i allt, i sammanräkningen av liga, cup och slutspel har Vipers 13 absoluta topplaceringar som klar norsk etta.

Storhamar–Vipers Kristiansand 17–24 (11-14)
Storhamar: Elinore Johansson 1; Vipers: Isabelle Gulldén 2 (1).