Vipers jagar stjärnor från Angola

Albertina Kassoma i Angola. Foto: IHF

Angola går fram starkt inom handbollen och har flera spelare som håller hög klass. Enligt VG jagar det norska mästarlaget Vipers två stjärnor från Angola: Albertina Kassoma och en niometersspelare.

ANNONS

Vipers tappar som bekant Kari Brattset till Györi och behöver därför en ny mittsexa. Enligt norska tidningen VG är klubben ute efter Angolas stjärna Albertina Kassoma.

– Vi har som princip att aldrig uttala oss innan allt är klart. Vi letar spelare i hela världen, ska vi bli ett Final Four-lag i Champions League kan vi inte bara titta i Norden, säger Vipers-chefen Terje Marcussen till VG.

Kassoma har imponerat i flera mästerskap för Angola och är på väg att bli en stor stjärna inom världshandbollen. Enligt VG:s uppgifter jagar Vipers ännu en spelare från Angola, en niometare, men där har tidningen inte lyckats få loss något namn ännu.

Albertina Kassoma spelar till vardags i Primeiro de Agosto i Angolas huvudstad Luanda. 21-åringen är 190 centimeter lång och har redan gjort runt 30 landskamper.

Kassoma är inte den enda spelaren från Angola att vara populär bland europeiska klubbar. Krim har redan gjort klart med Magda Alfredo Cazanga och Azenaide Danila Jose Carlos, båda med meriter från Angolas landslag.

LÄNK: Vipers har jobbet med å hente stor afrikansk stjerne

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here